Ambacht

Wie hoge kwaliteit wil maken, moet beginnen met eersteklas grondstoffen. En dat is precies wat we doen. In onze chocolade en ons ijs verwerken wij zoveel mogelijk ingrediënten, die rechtstreeks van de bron komen. Gaat het om chocolade, dan is de regio Mbeya, in Tanzania de bron. De cacaoboeren die deel uitmaken van het Biolands Project leveren duurzaam geteelde vruchten. De cacaobonen ondergaan een natuurlijke fermentatie. Deze behandeling is zeer bepalend voor de karakteristieke smaak van Tanzania-chocolade.

 

Altijd lekker bezig

Marcel Vermeulen is de drijvende kracht achter Ciolato. Al jaren is het zijn grote wens om mensen te laten genieten van chocolade en ijs, waarin al het goede samenkomt. Het goede van receptuur en smaak. Maar ook het goede in de zin van duurzaamheid, een eerlijke beloning voor cacaoboeren en het gebruik van natuurlijke grondstoffen. Marcel is altijd op zoek naar iets onbekends, vernieuwends en leerzaams uit de chocolade- en ijswereld.

En wat hij heeft geleerd, geeft hij graag door aan aankomende vakbroeders en -zusters. Marcel geeft les aan het IJscentrum, het enige instituut in Nederland dat opleidt tot gediplomeerd IJsbereider en Meester-ijsbereider. Met evenveel gedrevenheid verzorgt Marcel ook Workshops Chocolade en Bonbons maken. Tijdens zo’n workshop ervaar je zelf, waarom vakmanschap zo vrolijk kan maken.

Marcel

Melk van Pennings

Een belangrijke bron voor het maken van ijs, vinden we dichterbij huis: bij zuivelboerderij Pennings (Warmond, bij de Kaag). De melk van Pennings ligt aan de basis van veel prijswinnende kazen. Maar hij leent zich ook goed voor het maken van eersteklas ijs. Over het vak van ijs maken, kunnen wij heel veel vertellen. Vooral Marcel Vermeulen, de ’Cello van Ciolato, is daar goed in. Trek hem vooral zijn mouw!