Chocolade

In de regio Mbeya, Tanzania ligt de oorsprong van onze chocolade. Hier zijn de cacaoboeren aangesloten op het Biolands Project. Dat betekent een duurzame teelt van de cacaovruchten en een eerlijke prijs voor hun cacao. De cacaobonen ondergaan een natuurlijke fermentatie. Deze is zeer bepalend voor de karakteristieke smaak van Tanzania-chocolade. Dit natuurlijk naast andere factoren, waaronder bodemgesteldheid, klimaat en behandeling van de geoogste vruchten. 

Marsepein melk

Meer

Kaneel

Meer

Mokka

Meer

Cointreau

Meer

Bitterkoekjes

Meer

Koekjeskrokant

Meer

Salty peanut

Meer

Karamel

Meer

Kokos

Meer

Honing

Meer

Mokka

Meer

Tonkabonen

Meer

Earl grey

Meer

Rijstcrispy

Meer

Marmerpraline

Meer

Deep dark africa

Meer

Aardbei framboos

Meer

Advocaat

Meer

Amarenakers

Meer

Amaretto

Meer

Banaan

Meer

Blauwe bes

Meer

Passoa orange

Meer

Bosaardbei lampongpeper

Meer

Cacaokern

Meer

Notenlikeur

Meer

Passie

Meer

Cassata

Meer

Tanzania 75%

Meer

Duindoornbes

Meer

Espresso kardamon

Meer

Pistache

Meer

Framboos

Meer

Santos koffie

Meer

Grand marnier

Meer

Karamel puur

Meer

Karamel zeezout

Meer

Lime Peper

Meer

Marsepein puur

Meer

Mint

Meer

Appelstroop calvados

Meer

Amandelpraline

Meer

Honing cranberry

Meer

Limburgse koffie

Meer

Vanille

Meer

Butterscotch

Meer

Cappuccino

Meer
Tiramisu

Tiramisu

Meer

Professionele chocolade

De professionele chocolade waarmee wij als chocolatier werken, heeft alle gewenste smaakeigenschappen maar nog niet de gewenste vorm. Hoe krijgt deze chocolade na het smelten, de vorm en het uiterlijk dat je wil? Een plaquette met persoonlijke tekst, een herfstpaddenstoeltje, een pump, een bierfles of een tulp? Alles mooi glanzend en met een fijne “knak” als je hem breekt of doorbijt… Daarvoor is kennis en ervaring nodig. En vooral veel plezier in het vak.